En gudomlig tryffeltårta som är så gudomligt god när helst du är sugen...på något gott!
Ingredienser
200 g mandelmassa
2 ägg
1½ msk kakao
Tryffel
200 g mörk choklad, 70% kakao
3 äggulor
3 dl vispgrädde
Instruktioner
Värm ugnen till 175°.
Riv mandelmassan och blanda med ägg och kakaopulver. Vispa massan pösig med elvisp.
Spänn fast ett bakplåtspapper i bottnen på en form med löstagbar kant, ca 22 cm. Smörj papperet och häll i smeten.
Jämna till ytan och grädda på nedersta falsen i ugnen i 18-20 minuter.
Låt tårtbottnen svalna något och lägg över till ett tårtfat.
Bryt chokladen i bitar och smält över vattenbad.
Lyft kastrullen från värmen och låt svalna. Rör ner en äggula i taget och tillsätt ca ½ dl ovispad grädde. Rör om till en smidig smet som får svalna något, men ej stelna.
Vispa resterande grädde och blanda med chokladsmeten.
Ställ bakformens ring på tårtfatet och bred den smidiga tryffeln över mandelbottnen. Se till att du fyller ut mot formens kanter så tårtans kant blir slät och fin.
Täck med folie och ställ tårtan kallt, minst 3-4 timmar eller över natten.
Lossa bakformen med vass kniv och lyft av den försiktigt.
Supermäktigt, supergott. Tack!