Chokladtryfflar med lingonsmak

Serverar: 30 portioner

Goda tryfflar med mörk choklad och lingon.

Ingredienser

  • 1/2 dl tinade frysta lingon
  • 250 g mörk choklad
  • 2 msk smör
  • 1 msk crème fraiche
  • 1 dl siktat florsocker
  • Till garnering
  • 1 dl kakao
  • 2 tsk malen kanel
  • Instruktioner

    1. Mosa lingonen med en gaffel.
    2. Bryt chokladen i bitar.
    3. Lägg choklad och smör i en skål och smält över en liten kastrull med kokande vatten. Blanda i crème fraiche, lingon och florsocker. Rör ihop allt väl och ställ in i kylen ca 30 minuter eller tills smeten tjocknat lite.
    4. Klicka smeten till små runda bollar.
    5. Blanda kakao och kanel och sikta över chokladtryfflarna. Förvara tryffeln svalt.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    emmahornfeldt 14 november 2009

    Jätte goda :) Tog bara en 0,5 dl florsocker så blev de inte så söta.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben