Muffins med lingon och lök
Serverar: 12-24 portioner
Matig, saftig muffins med mycket lingonsmak som passar bra på brunchbuffén. Man kan även servera dem med bacon som omväxling till kuvertbröd.
Ingredienser
2 rödlökar
50 g smör
4 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
4 ägg
2 dl gräddfil
3/4 dl lingon eller rårörda lingon
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skala och grovhacka löken. Fräs den mjuk i smöret i en panna. Blanda mjöl, bakpulver och salt.
- Vispa ihop ägg och gräddfil. Rör ner mjölblandningen, löken med smöret och lingonen. Klicka smeten i en smord muffinsplåt för 12 muffins eller i 24 pappersformar.
- Grädda i mitten av ugnen i 18-20 minuter för de stora och 12 minuter för de små.
Liknande recept
Kommentarer (0)