Muffins med lingon och lök

Serverar: 12-24 portioner

Matig, saftig muffins med mycket lingonsmak som passar bra på brunchbuffén. Man kan även servera dem med bacon som omväxling till kuvertbröd.

Ingredienser

  • 2 rödlökar
  • 50 g smör
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 4 ägg
  • 2 dl gräddfil
  • 3/4 dl lingon eller rårörda lingon
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Skala och grovhacka löken. Fräs den mjuk i smöret i en panna. Blanda mjöl, bakpulver och salt.
    3. Vispa ihop ägg och gräddfil. Rör ner mjölblandningen, löken med smöret och lingonen. Klicka smeten i en smord muffinsplåt för 12 muffins eller i 24 pappersformar.
    4. Grädda i mitten av ugnen i 18-20 minuter för de stora och 12 minuter för de små.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben