Chokladvåfflor med yoghurtglass och fruktsalsa.

Serverar: 6-8 portioner

En god efterrätt eller varför inte en god helg brunch?

Ingredienser

  • 75 g smör
  • 3 1/4 dl vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • 3/4 dl kakao
  • 1 tsk salt
  • ½ dl socker
  • 4 dl mjölk
  • 3 äggulor
  • 3 äggvitor
  • Yoghurtglass
  • 6 äggulor
  • 1 ½ dl socker
  • 5 dl naturell yoghurt, 3%
  • 1 msk honung
  • 1 tsk citronskal
  • Fruktsalsa
  • ½ galiamelon
  • 1 mango
  • 1 papaya, ananas eller banan
  • 2 limefrukter
  • 2 passionsfrukter
  • 1/4 av en röd chili
  • 1 ½ msk råsocker
  • 1 msk finstrimlad mynta
  • Instruktioner

    1. Smält smöret och låt det svalna. Blanda mjöl, kakao, salt och hälften av sockret i en skål, tillsätt all mjölk lite i taget och blanda till en jämn smet. Skilj äggulorna från vitan och lägg vitorna åt sidan. Tillsätt gulorna och smöret i smeten och låt den svälla i rumstemperatur ca 3 timmar. Vispa äggvitorna och resterande socker till en styv maräng och vänd ner dem i smeten strax före gräddningen. Grädda i våffeljärn.
    2. Yoghurtglass: Vispa äggulor och socker luftigt. Koka upp yoghurt, honung och citronskal. Vispa ner i smeten i äggskummet. Blanda ordentligt och häll tillbaka i kastrullen. Värm under ständig omrörning till 85 grader. Sila glassmeten i en bunke. Kyl snabbt i kallt vattenbad. Täck med plastfolie, ställ kallt över natten. Frys till glass i glassmaskin.
    3. Fruktsalsa: Skala och kärna ur melonen, mango och papaya. Skär dem i 1 cm stora kuber. Dela och pressa limefrukten. Dela och kärna ur passionsfrukten. Finhacka den röda chilin. Blanda limejuice, passionsfruktkärnor, chili och råsocker till en lag. Häll lagen över frukten och blanda i mynta.
    4. Servera nygräddade våfflor med yoghurtglass och fruktsalsa.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben