Yoghurtglass med persika

Serverar: 4 portioner

Så gott

Ingredienser

  • 400 g persikor på burk
  • 1 dl strösocker
  • 2 tsk maizena
  • 1 msk citronsaft
  • 2 dl fruktyoghurt
  • Instruktioner

    1. Spara några persikor, skär dem i klyftor och använd dem som dekoration. Mixa resten av persikorna tillsammans med lagen i en matberedare på högsta hastighet i ca. 15 sek.
    2. Blanda socker och maizena i en gryta och rör i de mixade persikorna. Låt blandningen koka upp på hög värme och under omrörning. Tillsätt citronsaft. Kyl av persikopurén och vänd ner den i yoghurten. Häll blandningen i en aluminiumform och täck den med aluminiumfolie. Frys glassen i ca. 24 timmar. Rör om 3-4 gånger undertiden. Ställ glassen i kylskåp ca. 1 timma före servering.
    3. Till servering: Servera yoghurtglassen i kulor på ett fat tillsammans med persikoklyftorna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben