Choko Surprise med hallon

Serverar: 16 portioner

Goda, läckra och lättbakade.

Ingredienser

  • 200 g rumsvarmt smör
  • 200 g socker
  • 4 st ägg
  • 200 g vetemjöl
  • 200 g Odense Mörk Choklad 70%
  • 160 g Odense Mandelmassa 50/50
  • Dekoration
  • Hallonmarmelad alt. färska hallon
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Ugn 200°C.
    2. Smält Odense Mörk Choklad över vattenbad enligt anvisningen på förpackningen.
    3. Vispa smör och socker i en skål. Tillsätt äggen och vispa i ca 30 sek till en jämn smet. Vänd ner mjölet och den smälta chokladen och vispa ytterligare 1 min.
    4. Häll upp smeten i 16 stabila formar. Skär 16 st skivor av ODENSE Mandelmassa Lyx, ca ½ cm tjocka och lägg på toppen i varje form. Tryck ner dem lite lätt i chokladsmeten.
    5. Baka i 12-15 min i ugnen. Ta ut kakorna och låt dem svalna.
    6. Lägg en klick hallonmarmelad på toppen av varje kaka innan servering.
    7. Gott med en kula god gräddglass till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben