Christers trattkantarellsoppa

Serverar: 4 portioner

Gott.

Ingredienser

  • 1 liter färska eller 3-4 dl förvällda svampar
  • 1 msk smör + 3 msk smör
  • 1 liter grönsaksbuljong
  • ½ dl torr sherry
  • ½ dl finhackad lök
  • ½ dl finhackad morot
  • 2 dl creme fraiche
  • ½ tsk salt
  • ½-1 krm cayennepeppar
  • 1 msk tomatpuré
  • 3 msk vetemjöl
  • 1 ask smörgåskrasse
  • Instruktioner

    Koka svampen med 1 msk smör tills du får max svampspad. Tag av locket och koka in spadet. Blanda grönsaksbuljongen och sherry. Slå detta över svampen, låt småkoka. Skala och hacka lök och morötter, fräs detta i 3 msk smör i en annan kastrull utan att det tar färg. Tillsätt tomatpuré som får fräsa en stund. Pudra över 3 msk vetemjöl under omrörning. Låt detta fräsa en stund. Späd med svamp och buljong i omgångar under vispning. Tillsätt creme fraiche. Koka i 10-15 minuter Smaka av med salt och cayennepeppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben