Christinas jordnötskakor

Serverar: 48 portioner

Tid: 30 minuter

Går hem hos gammal som ung.

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 2 dl socker
  • 2 dl jordnötter (salta)
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 dl havregryn
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 msk socker
  • 4 msk jordnötter grovt hackade (strössel)
  • 200 g ljus choklad
  • Instruktioner

    Rör smör och socker pösigt. Hacka jordnötter grovt och blanda ner i smöret. Blanda mjöl, havregryn, bakpulver i en skål. Tillsätt smörblandningen ,arbeta samman. Dela degen i 2 delar. Rulla ut i längder, ca 48 bitar, rullas till små kulor, platta ut och lägg på pappersklädd plåt. Blanda "Strösslet" socker å jordnötter häll överkakorna . Grädda 175 grader ca 12-15 min . Smält chokladen ringla detta över kakorna när de kommer ut från ugnen .

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben