Christinas Chokladbegär

med mörk choklad, kakao nibs och belgisk choklad!

Ingredienser

  • 5 ½ dl havregryn
  • 4 dl vetemjöl
  • 150 g smör eller margarin, rumstempererat
  • ¾ dl farinsocker
  • ½ dl socker
  • 1 dl ljus sirap
  • 2 dl mörk choklad, grovhackad
  • ¾ dl kakao nibs
  • 2 tsk bakpulver
  • ¼ tsk salt
  • ¾ tsk rivet apelsinskal
  • ½ dl vatten
  • Ljus choklad för doppning, minst 400 g
  • * Om du inte hittar några nibs kan du använda fint hackad riktigt mörk choklad, minst 70 % kakao istället
  • Instruktioner

    1. Förvärm ugnen till 200°C.
    2. Blanda mjöl, bakpulver, smör, socker, havregryn och salt så att konsistensen blir ungefär som brödsmulor. Tillsätt sirap, choklad, nibs, apelsinskal och vatten och blanda samman till en deg.
    3. Rulla försiktigt degen i antingen en lång rulle eller i flera små (c:a 5-7 cm i diameter). Lägg degrullarna i kylskåpet i 30 minuter. Skär sedan degen i ca 1 cm tjocka skivor och lägg dem på en plåt med bakpapper på.
    4. Sätt i kakorna i ugnen och sänk temperaturen till 175°C. Grädda kakorna mitt i ugnen i 10-15 min. Ta ut dem och låt dem svalna på ett ugnsgaller.
    5. När kakorna har svalnat, smält den ljusa chokladen i ett vattenbad och doppa undersidorna av kakorna med hjälp av två gafflar.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    abkn 13 maj 2011

    Goda och maffiga kakor:)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben