Christinas kycklingpaj

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

En underbart god rätt som jag blev bjuden på av en väninna. Har gjort denna paj många gånger och den tillhör mina favoriter.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 dl vetemjöl
  • 100 g smör
  • 3 msk vatten
  • ½ tsk salt
  • Till fyllningen
  • 3-4 kycklingfiléer
  • 3 dl risgryn
  • 2 msk kinesisk soya
  • 2 röda paprikor
  • Till såsen
  • 1 gul lök
  • 1 burk skivade champinjoner (300 g)
  • 2 msk vetemjöl
  • 3 dl hönsbuljong
  • 3 dl vispgrädde
  • Salt
  • Peppar
  • Colorit- eller Guldsoja
  • Instruktioner

    1. Deg: Blanda alla ingredienserna till pajen, gärna i mixern.
    2. Fyllningen: 3 dl ris, vatten och salt kokas med 2 msk kinesisk soya i vattnet. Strimla 2 röda paprikor. Förväll paprikan ett par minuter i kokande vatten, gärna i risvattnet. Häll av vattnet. Häll risblandningen i en smord form.
    3. Dela 3-4 kycklingfiléer i små bitar. Salta, peppra och stek dem. Lägg de färdigstekta kycklingbitarna på risblandningen.
    4. Sås: Hacka löken och stek den tillsammans med svampen. Salta och peppra. Rör i vetemjölet. Rör ihop buljongen, vispgrädden, lite Colorit- eller Guldsoja och eventuellt lite sherry . Salta och peppra. Slå såsen över risblandningen.
    5. Kavla ut den kylskåpskalla pajdegen och lägg över rätten som ett lock.
    6. Pensla med ägg.
    7. 225º ugn i ca 15-20 minuter.
    8. Servera en grönsallad till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben