Churros

Serverar: 6 portioner

Typiskt spanskt godis!

Ingredienser

  • 2 1/2 dl vatten
  • 125 g smör i tärningar
  • 1 krm salt
  • 1 msk socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 4 ägg
  • florsocker att strö över
  • Instruktioner

    Hetta upp vatten, smör, salt och socker i en kastrull under omrörning. När det börjar koka tas kastrullen från värmen. Vispa ner mjölet, lite i taget, till en jämn smet. Sätt tillbaka kastrullen på plattan och rör i c:a 30 sek. tills det bildas en deg som släpper botten lätt. Ta kastrullen från värmen och låt svalna i 5 min. Tillsätt äggen, ett och ett, under omrörning tills degen blir blank och spritsbat. Värm oljan till 180°C. Fyll smeten i en spritspåse med 8 mm stjärntyll. Spritsa ner 3-4 cm-rullar av smeten i oljan. Fritera tills churron fått fin brun färg. Ta upp och låt rinna av. Strö över florsocker. Servera med glass.

    Liknande recept

    4.6
    30 min
    4-6
    6
    30 min
    4

    Kommentarer (8)

    carlaj 11 april 2008

    Det finns särskilda chokladkafeer i Spanien, där doppar man chorros "korvar" i en kaffekopp fylld med goood inte så söt chokladsås. Almost in heaven!

    matberta 12 maj 2009

    Churros äts som frukost och inte som godis... Men för oss svenskar känns det kanske konstigt att tänka sig detta till morgonkaffet :)

    josieram77 2 juni 2009

    Men de serveras inte med glass utan med varm choklad!, som frukost eller som mellanmål.

    lece 19 oktober 2009

    Mums ! tog mej friheten att ladda upp en bild till .

    danlicious 28 mars 2010

    Oh fyfan de e så jävla gott!!! Får mig att längta tillbaka till teneriffa :D Och nej det äts inte med glass utom varmchoklad (inte oboy ) utan en som är ganska tjock och krämig. Ganska mättande är det också! :D

    heennnriiik 29 juni 2010

    hej bara undrar har någon gjort receptet och vad det gott hitta samma recept på en annan sida dom sa att det inte var gott. hjälp mig fest till hälgen

    anamaria86 24 juli 2010

    Mamma är fån spanien och brukar göra churros med chocolate hemma. Dock är hennes recept annorlunda, och när hon gör chockladen så använder hon sig av chokladpudding som man kan köpa i pulverpåsar..istället för att låta den stelna i kylen så serverar hon den varm, då är den ju flytande och tjock...mycket gott :)

    FeliciaH99 6 april 2012

    Gudomligt gott..

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben