Skala löken och skär den i bitar. Skala vitlöksklyftorna. Koka upp cidern i en kastrull, tillsätt soja, vitlök och kryddor.
Sätt en köttermometer i köttet och lägg net det i den kokande lagen. Låt koka under lock tills köttets innertemperatur ör 70°. Ta upp köttet.
Skala äpplena och skär dem i klyftor. Lägg dem i en kastrull och häll över cider så att det täcker. Låt koka tills äpplena är nätt och jämt mjuka. Låt svalna.
Mät skyn och späd med buljong till 8 dl. Koka upp. Rör eller skaka samman grädde och vetemjöl och vispa ner redningen i skyn. Låt sjuda i ca. 5 minuter.
Skär köttet i tunna skivor och lätt upp dem på serveringsfat tillsammans med de kokta äppelklyftorna och kokt brysselkål. Servera såsen i separat skål.
Det här bliv så gott att betyget måste bli en god femma. Såsen är osannolikt god. Tack för det receptet. /Ingvar
Det här bliv så gott att betyget måste bli en god femma. Såsen är osannolikt god. Tack för det receptet. /Ingvar