Ciderkokt skinka

Serverar: 6 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Annorlunda smak men väldigt gott.

Ingredienser

  • 1 kg färsk skinkstek eller utskuren kotlettrad
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 dl äppelcider
  • 1 dl soja
  • 6 krossade enbär
  • 1,5 tsk torkad dragon
  • 0,5 tsk salt
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 1,5 msk vetemjöl
  • Buljong
  • Cideräpplen
  • 3 matäpplen
  • Cider
  • Instruktioner

    1. Skala löken och skär den i bitar. Skala vitlöksklyftorna. Koka upp cidern i en kastrull, tillsätt soja, vitlök och kryddor.
    2. Sätt en köttermometer i köttet och lägg net det i den kokande lagen. Låt koka under lock tills köttets innertemperatur ör 70°. Ta upp köttet.
    3. Skala äpplena och skär dem i klyftor. Lägg dem i en kastrull och häll över cider så att det täcker. Låt koka tills äpplena är nätt och jämt mjuka. Låt svalna.
    4. Mät skyn och späd med buljong till 8 dl. Koka upp. Rör eller skaka samman grädde och vetemjöl och vispa ner redningen i skyn. Låt sjuda i ca. 5 minuter. Skär köttet i tunna skivor och lätt upp dem på serveringsfat tillsammans med de kokta äppelklyftorna och kokt brysselkål. Servera såsen i separat skål.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    ingvardb33 15 november 2010

    Det här bliv så gott att betyget måste bli en god femma. Såsen är osannolikt god. Tack för det receptet. /Ingvar

    ingvardb33 15 november 2010

    Det här bliv så gott att betyget måste bli en god femma. Såsen är osannolikt god. Tack för det receptet. /Ingvar

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben