Ciderkyckling med sparris

Serverar: 4 portioner

Jättegott...

Ingredienser

  • 1 msk smör
  • 4 stora kycklingfiléer ca: 600 g
  • 2 tsk fransk senap
  • 2 dl inte för söt cider
  • 2 dl grönsaksbuljong , helst av fond
  • ½ tsk örtsalt
  • Ett par tag med pepparkvarnen
  • Sås
  • Ca: 3 dl silat spad från kycklingen
  • Ca: 2 msk ljus maizena redning
  • 1 msk färska finhackade örtkryddor tex: oregano eller timjan
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • Gräslök
  • Servering
  • Potatis
  • Kokt sparris
  • Grön sallad
  • Groddar
  • Skivade rädisor
  • Instruktioner

    1. Hetta upp fettet och låt fileérna fräsa i det utan att de tar färg. Klicka i senap och häll på cider och buljong. Krydda och koka sakta under lock 20-25 minuter tills kycklingen är genomstekt och köttet är helt vitt.
    2. Koka upp silat spad med redning och örtkryddor. Rör i grädde till en krämig sås. Smaka av med salt, peppar och klipp i lite gräslök.
    3. Lägg tillbaka kycklingfiléerna i såsen, hetta upp snabbt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben