Citron & mandelkaka
Serverar:
10 portioner
Gillar man mandel & citron är den här en höjdare.
Ingredienser
1 påse mandelspån
2 ägg
2 dl socker
125 gram margarin
1 citron ( rivet skal & saft)
4 dl mandlar
1 dl mjöl
1 msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
florsocker
1 citron , finrivet skal
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en form & strö mandelspån i botten.
Vispa ägg & socker poröst. Tillsätt margarin,citronsaft & skal.
Mal mandeln och blanda med mjöl,vaniljsocker och bakpulver. Rör ner i smeten. Grädda i 30-40 min. Låt svalna ngt & pudra över florsocker & strö över rivet citronskal.
Servera gärna med lite grädde
Liknande recept
Mjuk mandelkaka med citron och kanel
1 h 30 min
10-12
Grillad laxfjäril med honung och citron och sås
4.3
4 h 30 min
4
2
Lakritskaka med citron
4
4-6
1
Jordgubbssylt med citron och vanilj
4.8
1
3
Melonsalsa med citron
5
4
Sockerkaka med citron
5
40 min
10
2
Mandelkaka med toscatäcke
10
Rökt lax med citron, färsk spaghetti och crème fraiche
5
10 min
2-3
Mandelkakor med smak av kaffe
5
30-40
1
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!