Citron & mandelkaka

Serverar: 10 portioner

Gillar man mandel & citron är den här en höjdare.

Ingredienser

  • 1 påse mandelspån
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 125 gram margarin
  • 1 citron ( rivet skal & saft)
  • 4 dl mandlar
  • 1 dl mjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • florsocker
  • 1 citron , finrivet skal
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en form & strö mandelspån i botten.
    2. Vispa ägg & socker poröst. Tillsätt margarin,citronsaft & skal.
    3. Mal mandeln och blanda med mjöl,vaniljsocker och bakpulver. Rör ner i smeten. Grädda i 30-40 min. Låt svalna ngt & pudra över florsocker & strö över rivet citronskal.
    4. Servera gärna med lite grädde

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben