Citron- och basilikaöverbakad lax

Serverar: 4 portioner

En god laxrätt

Ingredienser

  • 1 laxfilé på ca 600 g
  • 4 skivor vit formfranska (eller grövre bröd)
  • 1 vitlöksklyfta, hackad
  • 1 kruka basilika
  • 1 citron, finrivet skal
  • 1 dl solrosfrön
  • 3 msk olivolja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Färskost
  • 1 burk kesella (250g)
  • 1 dl hackade soltorkade tomater i olja, avrunnen
  • 1/2 gurka, urkärnad och tärnad
  • Några droppar citronsaft
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Mixa bröd, vitlök, basilika och citronskal i matberedare ca 30 sek, blanda med solrosfrön och olivolja. Smaka av med salt och svartpeppar. Fördela jämnt över fisken, tryck till massan och tillaga i ugn i 200°C, ca 20 minuter.
    2. Färskost: Blanda och smaka av med salt och svartpeppar.
    3. Servera med sallad, rostad eller kokt potatis

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben