Citron- och morotskaka

Serverar: 12 portioner

Supersaftiga morotsrutor med citronsmak som toppas med en len och fräsch glasyr.

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 4 dl socker
  • 2 dl rapsolja
  • 200 g morötter, rivna
  • 1 citron, rivet skal och saft
  • 1 msk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk mald kanel
  • 4 dl vetemjöl
  • Glasyr
  • 200 g färskost, t ex Philadelphia
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 4 dl florsocker
  • ½ citron, rivet skal och saft
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 180 grader.
    2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt i en bunke. Tillsätt olja, rivna morötter och citronskal samt citronsaft. Blanda ihop bakpulver vaniljsocker, kanel och mjöl och rör ner det i äggsmeten.
    3. Häll smeten i en långpanna, ca 32x24 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda kakan mitt i ugnen i 40-45 minuter. Låt den kallna i formen. Skär kakan i rutor innan du brer på glasyren.
    4. Vispa ihop alla ingredienser till glasyren med en elvisp till en fluffig glasyr.
    5. Bred ut den jämnt över rutorna. Dr snett över glasyren med en gaffel om du vill ha ett randigt mönster.

    Liknande recept

    4.8
    3 h
    8-12
    32
    5
    1 h 30 min
    1
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben