Citron- och örtbakadd Kycklingrulle med rostade grönsaker och dragonsås

Serverar: 2 portioner

Bra bjudmat

Ingredienser

  • 2 kycklingfileer
  • Finrivet skaö av 1 citron
  • ½ dl hackad persilja
  • Hackad färsk timjan
  • salt
  • Svartpeppar
  • Smält smör
  • ROSTADE GRÖNSAKER
  • 3 mandelpotatisar
  • 1 röd lök
  • 1 stor morot
  • 100 g blomkål
  • 1 vitlök
  • Ruccolasallad
  • Salt
  • Peppar
  • Olivolja
  • DRAGONSÅS
  • ½ dl creme fraiche
  • ½ dl vispgrädde
  • 50 g smör
  • 2 msk citronsaft
  • Färska dragonblad
  • Färska persiljeblad
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 175 grader. Putsa kycklingfileerna Lägg ut en bit aluminiumfolie och pensla den med smält smör Gnid in kycklingfileerna med rivet citronskal och örterna Salta och peppra Lägg fileerna på varandra på folien. Rulla inop till en kompakt rulle och nyp ordentligt i ändarna Lägg dem i en ugnsfast form och baka dem i ca 20 minuter ROSTADE GRÖNSAKER Ansa och skär mandelpotatis,rödlök, morot och blomkål i lika stora bitar. Dela vitlöken på hälften Lägg grönsakena och vitlöken i en ugnsform. Salta och peppra Ringla över olivolja och blanda ihop Rosta i ugn på 175 grader i 45-50 minuter Blanda ner ruccolan innan servering DRAGONSÅS Koka upp creme fraiche, vispgrädde och smör till en simmig konsistens på medelvärme Mixa såsen i mixer eller med mixerstav tillsammans med dragon, persilja och citronsaft, tills den fått en fin grön färg Smaka av med salt och peppar SLUTMOMENT Värm tallrikar Ta bort folien och skär kycklingen i 2 delar Blanda ner ruccolan i de rostade grönsakerna Värm på såsen Lägg upp allt på tallrik och servera

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben