Citronäppelkaka med kokos

Som topping strös citronskal och kokos över kakan.

Ingredienser

  • 50 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 ½ dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 dl lemoncurd
  • 2 ägg
  • 3 äpplen
  • Rivet skal av 1 citron
  • ½ dl kokos
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en form med löstagbar kant som mäter 26 cm i diameter och strössla med kokos. Smält smöret, tillsätt mjölken och ställ åt sidan.
    2. Blanda mjöl, socker, vaniljsocker och bakpulver i en bunke. Vispa i smör- och mjölkblandningen, lemoncurd och sist äggen. Rör till en jämn smet. Häll smeten i formen.
    3. Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Stick ner klyftorna i smeten i ett tätt fint mönster.
    4. Blanda citronskal och kokos och strö över.
    5. Grädda kakan i den nedre delen av ugnen i cirka 40 minuter. Känn med en provsticka att kakan är färdiggräddad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben