Som topping strös citronskal och kokos över kakan.
Ingredienser
50 g smör
1 dl mjölk
3 dl vetemjöl
1 ½ dl strösocker
1 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 dl lemoncurd
2 ägg
3 äpplen
Rivet skal av 1 citron
½ dl kokos
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 grader.
Smörj en form med löstagbar kant som mäter 26 cm i diameter och strössla med kokos. Smält smöret, tillsätt mjölken och ställ åt sidan.
Blanda mjöl, socker, vaniljsocker och bakpulver i en bunke. Vispa i smör- och mjölkblandningen, lemoncurd och sist äggen. Rör till en jämn smet. Häll smeten i formen.
Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Stick ner klyftorna i smeten i ett tätt fint mönster.
Blanda citronskal och kokos och strö över.
Grädda kakan i den nedre delen av ugnen i cirka 40 minuter. Känn med en provsticka att kakan är färdiggräddad.