Citronbakad lax med spenatsås

Serverar: 2 portioner

Tid: 30 minuter

God och lättlagad lax.

Ingredienser

  • 2 bitar laxfilé, à 150 g
  • Citronpeppar
  • Salt
  • Spenatsås
  • 2 dl mjölk
  • 1 msk vetemjöl
  • 100 g hackad fryst spenat
  • 1 krm strösocker
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Instruktioner

    Ugn: 200 grader. Lägg laxbitarna i en smord ugnsfast form. Strö över citronpeppar och ev salt. Tillaga mitt i ugnen i ca 10 minuter. Spenatsås: Vispa samman mjölk och mjöl i en kastrull och koka upp under omrörning. Lägg i spenaten och låt den tina i kastrullen under omrörning. Smaksätt med salt, peppar och socker. Låt såsen sjuda i 3 minuter. Servera med kokt pressad potatis, citronklyftor och dill.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben