Citroncupcakes med maräng

Serverar: 12 portioner

Extra smakrika citronmuffins. Friskt, fräscht, sött och syrligt på samma gång!

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 1 ½ dl socker
  • 100 g smör
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Rivet skal och pressad saft av 2 citroner
  • 3 ½ dl vetemjöl
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • 1 dl mjölk
  • Maräng
  • 2 äggvitor
  • 1 dl socker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Vispa ägg, socker och vaniljsocker riktigt pösigt. Smält smöret och tillsätt detta. Tillsätt det rivna skalet och ½ dl av citronsaften. Blanda bakpulver och mjöl i en separat skål. Rör försiktigt ner mjölblandningen i smeten växelvis med mjölken.
    3. Ställ ut muffinsformar på en plåt eller i en muffinsplåt. Fyll dem nästan ända upp till kanten med smet och grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Låt svalna.
    4. Maräng:
    5. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och tillsätt sedan sockret, lite i taget tills du har en glansig marängsmet.
    6. Lägg marängsmeten i en spritspåse med tyll och spritsa på muffinsen. Bränn av med en gasolbrännare, men var försiktig så att pappersformarna inte tar eld.

    Liknande recept

    4.9
    1 h 10 min
    12
    29

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben