Citroncupcakes med mascarponekräm

Serverar: 50-80 portioner

Riktigt saftiga och lyxiga muffins med mycket gott i sig!

Ingredienser

  • 250 g smör, rumsvarmt
  • 250 g ljust muscovadosocker
  • 200 g mandelmassa
  • Finrivet skal och saft från 1 citron
  • 4 ägg
  • 50 g vetemjöl
  • 50 g mandelmjöl
  • 50 g blått vallmofrö
  • Mascarponekräm
  • 1 burk mascarpone, 250 g
  • 3 msk lemon curd
  • 50-80 små bakformar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Vispa smör och socker pösigt, använd elvisp. Grovriv mandelmassan och tillsätt den och citronskalet till smörblandningen. Vispa ner ett ägg i taget. Blanda vete- och mandelmjöl med vallmofrö i en skål vid sidan om och rör ner det i smeten med en sked. Blanda väl.
    3. Ställ bakformar på plåtar och fördela smeten i formarna. Grädda mitt i ugnen 10-15 minuter beroende på storlek, tills de är precis klara. Prova med en sticka. Droppa citronsaften över de nygräddade och ännu varma kakorna. Låt dem svalna helt.
    4. Rör ihop mascarpone med lemon curd till en slät kräm. Lägg krämen i en spritspåse och spritsa en liten fin topp på varje cupcake. Har du ingen sprits går det också bra att breda på krämen med en tesked eller kniv.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben