Citrondoftande sparris

Serverar: 4 portioner

Pigga upp smaklökarn

Ingredienser

  • ½ kg sparris
  • 8 skivor kallrökt lax
  • 1 knippe blandad sallad
  • Citrondressing
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk citronsaft, färskpressad
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Färsk gräslök
  • Till servering
  • Pinjenötter ( hyvlade och rostade)
  • Instruktioner

    1. Skala nedersta elen av sparrisen. Skär sedan av sparrisen längst ner vid roten. Koka sparrisen i saltat vatten i ca 4-5 minuter beroende på tjockleken. Spola sparrisen i iskallt vatten och låt den rinna av på hushållspapper.
    2. Linda in 2-3 i varje laxskiva och lägg på serveringsfatet.
    3. Bland dressingen och skeda den över sparrisen.
    4. Garnera med pinjenötter. Avsluta gärna med ett varv från pepperkvarn.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben