Citronfisk med färgglada grönsaker

Serverar: 4 portioner

Rätten är saftig som den är men den som vill serverar med en klick matyoghurt. 280 kalorier per portion.

Ingredienser

  • 4 portionsbitar vit fiskfilé, 600 g tex, hoki, fryst och tinad
  • 2 citroner
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 msk olivolja
  • Grönsaker
  • 2 fänkål
  • 2 röda paprikor
  • 2 rödlökar
  • 3 kvisttomater
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk torkad dragon
  • 1 tsk flingsalt
  • Instruktioner

    1. Tina fisken, sätt ugnen på 225 grader.
    2. Skrubba citronen i ljummet vatten, riv strimlor med ett ciseleringsjärn eller skala och finstrimla skalet. Lägg den tinade fisken i en skål. Strö över salt, peppar och citronskal. Ringla över oljan, låt marinera.
    3. Anas och skiva fänkålen, skölj, kärna ur och skär paprikan i bitar. Skala och skiva löken. Skölj och skiva tomaterna.
    4. Bred ut grönsakerna på en plåt med bakplåtspapper, ringla över oljan, strö över salt och dragon.
    5. Sätt in grönsakerna mitt i ugnen 20 minuter. Lägg på fisken och ugnsstek ytterligare ca 5 minuter eller tills fisken och grönsakerna är klara.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben