Citronfisk med timjan

Serverar: 4 portioner

Fisk som lagas långsamt i ugn på låg temperatur blir fast och fin. Räkna med en ny fiskfavorit!

Ingredienser

  • 600 g koljafilé
  • 1 tsk salt
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk konc fiskfond
  • Rivet skal och pressad saft av ½ citron
  • 1 msk hackad timjan
  • Servering
  • Pressad potatis
  • Sockerärtor
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 100 grader.
    2. Salta fisken. Skala och hacka vitlöken. Blanda grädde, vitlök, fiskfond, timjan, citronskal och -saft i en ugnssäker form. Dela fisken i portionsbitar och lägg i formen.
    3. Tillaga i mitten av ugnen tills innertemperaturen är 50 grader, ca 35 minuter. Strö över färsk timjan.
    4. Servera fisken med pressad potatis och sockerärter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben