Citronfromage med hallon

Serverar: 4 portioner

Tid: 2 timmar 15 minuter

Fluffigt efter maten

Ingredienser

  • 2 äggulor
  • ¾ dl socker
  • 1 msk finrivet citronskal
  • 1 ½ tsk gelatinpulver
  • 1 msk saft från en citron
  • 2 äggvitor
  • 1 ½ dl gräddfil
  • 2 dl färska hallon
  • Instruktioner

    Vispa gulor och socker poröst. Tillsätt citronskalet. Blanda gelatinpulvret i citronsaften i en kopp. Sätt koppen i en kastrull med kokhett vatten. Rör så att gelatinet löser sig. Låt det svalna något. Vispa vitorna till hårt skum. Rör ner gelatinet i den vispade äggulan och därefter äggvitorna och gräddfilen. Rör inte mer än nödvändigt. Häll upp i 4 glas och låt stå svalt i ca 2 timmar. Garnera med hallon

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben