Citronglacerade kycklingskivor med aubergineröra

Serverar: 4 portioner

Lättlagat nyttigt och gott!

Ingredienser

  • 16 skivor tunnskivad kycklingfilé
  • Saft och rivet skal av 4 citroner
  • 1/2 dl honung
  • 1 msk smör
  • 1 aubergine
  • 1 msk crème fraiche
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Lägg auberginen på folie och baka i 220 grader i ca 1 timme tills skalet får en bränd yta.
    2. Koka under tiden ihop citronjuice med 1/2 dl honung och citronskal tills hälften återstår. Salta och peppra kycklingen och fräs i smör.
    3. Tillsätt sedan citronglacen och låt småputtra. Vänd skivorna tills de är ordentligt glacerade. Gröp ur innanmätet från auberginen och blanda med crème fraiche, salt och peppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben