Citronglass i sitt skal

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 4 timmar

Magiskt gott och fullkomligt smälter i munnen. Älskar citronglass och detta recept är supergott! Tips! Receptet ger cirka 1,3 liter glass

Ingredienser

  • 5 äggulor
  • 1 ½ dl socker
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl mjölk
  • 2 citroner
  • Till servering
  • 4 citroner, eller så många som antalet personer
  • Instruktioner

    1. Lägg äggulorna och sockret i en bunke. Vispa tills blandningen har blivit porös och luftig. Tvätta citronerna noga. Riv i skalet från citronerna och pressa ur saften av en citron.
    2. Häll grädden, mjölken och den uppskurna vaniljstången i en kastrull och koka upp. Häll den kokande gräddblandningen över äggsmeten under omrörning. Låt stå och svalna under omrörning.
    3. Tag upp vaniljstången och skrapa ur vaniljfröna. Kör i glassmaskin och ställ i frysen. Om man inte har glassmaskin rör om under infrysningen.
    4. Tvätta citronerna mycket noga. Skär av en bit av botten så citronen kan stå. Dela dem på mitten och rensa ur dem. Fyll citronskalet med glass. Man kan även servera glassen enkelt och lätt på en tallrik. Smaklig spis!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben