Citronglasstårta med bär

Serverar: 8-10 portioner

Fräsch glasstårta med söta marängbottnar och syrlig kräm av lemon curd och kesella. Gelatin är blandat i smeten, vilket gör att glassen håller ihop och inte smälter. Detta gör att den även fungerar bra som dessert på en buffé.

Ingredienser

  • 1 paket färdigköpta marängbottnar, 2 stycken
  • Fyllning
  • 4 äggulor
  • 2 dl socker
  • 1 vaniljstång
  • 250 g kesella
  • 2 dl lemon curd
  • 4 dl vispgrädde
  • 2 gelatinblad
  • 4 äggvitor
  • Garnering
  • Färska bär
  • Mynta
  • Instruktioner

    1. Vispa äggulor, socker och vaniljfrön pösigt. Vispa i kesella och lemon curd. Vispa grädden och vänd ner den i äggsmeten.
    2. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten 5 minuter. Värm 1 dl av gräddsmeten i en liten kastrull. Ta från värmen och låt gelatinet smälta däri. Rör ner gelatinet i gräddsmeten och vänd sist ner hårt vispade äggvitor.
    3. Lägg en marängbotten i en form med löstagbar kant, 26 cm i diameter. Bryt den andra i bitar och täck så att marängen fyller formens botten. Häll smeten i formen. Täck över och frys i minst 4 timmar.
    4. Låt tårtan stå en stund i rumstemperatur före servering. Garnera med bär och mynta.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben