Citrongrässoppa med lax, torsk och räkor

Serverar: 4 portioner

En smakrik soppa som har blivit en favorit här hemma.

Ingredienser

  • 1 citrongräs
  • 1 röd chilifrukt
  • 1 knippa koriander
  • 8 dl kycklingbuljong
  • ½ dl fisksås
  • 1 msk råsocker
  • Saften av 1-2 lime
  • 400 g laxfilé
  • 150 g torskfilé
  • 1 tsk salt
  • 2 msk riven ingefära
  • 1 msk sweet chilisås
  • 1 pkt glasnudlar, brutna i bitar ca 250g
  • 2 morötter
  • 1 gurka
  • 5 sticklökar
  • 100 g skalade räkor
  • Instruktioner

    1. Krossa citrongräs med baksidan av en kniv. Skiva chili och grovhacka koriandern. Lägg i kycklingbuljongen tillsammans med fisksås och råsocker i en kastrull. Låt det koka upp och ställ åt sidan. Sila och koka upp igen. Smaka av med limesaft.
    2. Tärna fisksorterna och blanda dem i en skål med 1 tsk salt, riven ingefära och chilisås. Låt det marinera. Koka glasnudlarna enligt anvsining på förpackningen. Strimla morötter, gurka och sticklökar mycket fint. Lägg ner fisk i buljongen och låt soppan få ett snabbt uppkok.
    3. Fördela grönsaker, räkor och glasnudlar i soppskålar och slå fisksoppan över.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben