Citrongrillade kalkonschnitzlar med sparris och parmesancrème

Serverar: 4 portioner

Möra kalkonschnitzlar med smak av citron serveras med ugnsstekt potatis.

Ingredienser

  • 600 g kalkonbröst i skivor
  • 1 citron, i klyftor
  • 1 msk olivolja
  • Salt
  • Peppar
  • Ugnsstekt potatis och sparris
  • 800 g bakpotatisar, skalade och klyftade
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk torkad timjan
  • 8 gröna sparrisar, skalade
  • Parmesancrème
  • 100 g parmesanost, riven
  • 2 dl crème fraiche lätt
  • Salt
  • Cajennepeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°. Vänd potatisklyftorna i olja och timjan i en ugnssäker form eller på en ugnsplåt. Stek dem mjuka och gyllenbruna i ugnen, ca 20 minuter. Lägg in sparrisarna i ugnen när det återstår 10 minuter av stektiden.
    2. Blanda ingredienserna till parmesancrèmen i en skål. Smaksätt med cajennepeppar.
    3. Pensla kalkonskivorna och citronklyftorna med olivolja. Salta och peppra. Grilla dem i några minuter på varje sida. Servera kalkonschnitzlarna med potatis, sparris och parmesancéme.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben