Citronkaka i långpanna

Tid: 1 timme 30 minuter

En mjuk kaka som räcker till många. Syrlig o söt på samma gång.

Ingredienser

  • Kakan
  • 300 g margarin eller smör
  • 6 ägg
  • 5 dl socker
  • 7 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • Rivet skal från 2 citroner
  • Ströbröd
  • Glasyren
  • 75 g smält margarin
  • Saften från 1 citron
  • 3 dl strösocker
  • 3-4 dl florsocker
  • 2 äggulor
  • 3 msk vaniljsocker
  • Kokosflingor att strö över
  • Instruktioner

    1. Smält margarinet och låt det svalna lite. Vispa ägg och socker till en fluffig smet. Blanda vetemjöl och bakpulver och häll ner det i äggsmeten tillsammans med det rivna citronskalet.Häll i det avsvalnade margarinet och vispa så allt blandar sig. Häll smeten i en smord och bröad långpanna. Grädda i mellersta delen av ugnen i ca 40 minuter i 175 graders värme. Låt kakan svalna av lite innan glasyren läggs på.
    2. Glasyr: Smält margarinet och tillsätt citronsaften, strösockret och florsockret samt vaniljsockret. Låt det hela smälta samman på svagvärme tills "sockrigheten" försvunnit och det är som en slät glasyr. Vispa sönder gulorna i en kopp och vispa ner dom i glasyren. Bred ut rikligt med glasyr över hela kakan och strö över kokosflingor. Låt svalna och skär i bitar.
    3. Går utmärkt att frysa.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben