Citronkaka med mandelmassa i långpanna.

Serverar: 30 portioner

En riktigt smaskig citronkaka med mandelmassa!

Ingredienser

  • 125 g smör, rumsvarmt
  • 3 dl socker
  • 4 st ägg
  • 50 g riven mandelmassa
  • 1 st citron, skal och saft
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 msk mjölk
  • Till formen
  • 2 msk smör
  • 0,5 dl ströbröd
  • Instruktioner

    1. Vispa smör och socker vitt och smidigt.
    2. Dela äggen (spara vitorna) och tillsätt gulorna en i sänder till smörvispet tillsammans med mandelmassan, citronskal och saft.
    3. Blanda vetemjöl och bakpulver. Sikta ner det och blanda det med smeten. Tillsätt mjölken.
    4. Vispa vitorna till fast skum och vänd ner dem i smeten som hälls i smord och bröad långpanna, 30 x 40 cm.
    5. Grädda i 30 min. i 175 grader.
    6. När kakan svalnat skärs den i rutor och serveras med vispad grädde och bär.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Okänd 2 november 2008

    Otroligt god kaka. Kommer att bli ett flitigt använt recept!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben