Citronkaka utan mjöl

En citronkaka som bakas utan mjöl.

Ingredienser

  • 300 g skållade mandlar
  • Skalen av 2 citroner
  • 1 tsk bakpulver
  • ½ dl agavesirap
  • 4 ägg
  • ½ dl råsocker
  • 100 g torkade blåbär eller tranbär
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 150 grader. Lägg mandeln i en mixer och mixa till mandelmjöl. Skölj citronerna och riv skalen fint. Blanda mandelmjöl, citronskal, bakpulver och agavesirap. Vispa ägg med råsocker tills det blir vitt och fluffigt. Blanda ihop ägg- och mandelsmet.
    2. Smörj en form med löstagbarkant, 22 cm. Täck botten med smörpapper. Häll i smeten och fördela torkade bär på toppen. Grädda kakan i nedersta ugnen i ca 35 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben