Citronkokt rostbiff med rosmarin

Serverar: 4 portioner

Jättegod att bjuda till när man har fest

Ingredienser

  • 500 g rostbiff , i bit
  • 4 dl vatten
  • 2 msk konc kalvfond
  • 2 lagerblad
  • rivet skal och pressad saft av 1/2 citron
  • 2 purjolökar
  • 250 g broccoli
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1 tsk rosmarin
  • 2 krm salt , gärna gourmetsalt
  • Instruktioner

    Skär köttet i 1/2 cm tjocka skivor och sedan i bitar. Koka upp vatten, fond, lagerblad och pressad citron i en gryta. Lägg i köttet och låt det koka under lock 15-25 min. Skär purjolök och broccoli i bitar. Lägg ner dem i grytan och koka ytterligare 3-4 min. Blanda lätt crème fraiche, citronskal och rosmarin. Klicka en del av såsen över köttet och strö över salt. Servera med kokta bönor och resten av såsen.

    Liknande recept

    4.2
    2 h 45 min
    8
    5

    Kommentarer (4)

    nummer22 26 januari 2009

    Utsökt har gjort den många gånger

    Pussnosen 9 februari 2009

    TRor alldrig att jag ätit något m´godare i hela mitt liv

    Pussnosen 9 februari 2009

    TRor alldrig att jag ätit något m´godare i hela mitt liv

    Nathalie83 22 mars 2009

    Det här var smarrigt :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben