Citronkokt torsk med räkor och dill

Serverar: 4 portioner

En fräsch och lyxig fiskmiddag som du snabbt svänger ihop!

Ingredienser

  • 500 g torsk i portionsbitar
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk grovmalen svartpeppar
  • 150 g skalade räkor
  • 1 dl hackad dill
  • Citronsås
  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 5 dl fiskbuljong
  • 1 skivad morot
  • 1 klyftad gul lök
  • 1 lagerblad
  • 1 citron, finrivet skal och saft
  • Salt
  • Servering
  • 800 g kokt potatis
  • Instruktioner

    1. Sås: Smält smör i en vid kastrull. Vispa i mjölet och späd med buljongen, lite i taget, under fortsatt vispning. Tillsätt morot, lök, lagerblad, citronskal (endast det gula) och citronsaft. Låt såsen koka ca 10 minuter. Smaka av med salt.
    2. Salta och peppra fiskbitarna och lägg ner dem i såsen. Sjud under lock ca 5 minuter. Blanda räkor och dill och strö över fisken innan servering.
    3. Servera fisken med kokt potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben