Citronkräm med havrefras och rabarber
Allt det goda i ett litet glas - havrefras, fluffig citronkräm och rabarberkompott. Jag har börjat köpa rabarber som en galning nu, gör kräm på det mesta och det som blir över stoppar jag i frysen för framtida pajer som jag vill pröva. Ur Allers nr 13-14/10.
Ingredienser
Rabarberkompott
300 g späd rabarber
1 dl socker
Citronkräm
2 dl lemon curd
3 msk turkisk yoghurt
1 ½ dl vispgrädde
Havrefras
1 msk smör eller margarin
50 g hackad mandel
1 ½ dl havregryn
½ dl socker
Instruktioner
- Börja med citronkrämen. Rör samman lemon curd och yoghurt. Vispa grädden och vänd ned den. Ställ krämen kallt.
- Skär rabarberstjälkarna till kompotten i 3 cm långa bitar. Lägg dem i en kastrull tillsammans med sockret och sjud på svag värme tills rabarbern mjuknar. Låt kallna.
- Havrefras: Smält smöret i en stekpanna. Tillsätt mandel, havregryn och socker och stek på svag värme och under flitig omrörning tills det är frasigt och gyllenbrunt. Låt kallna.
- Vid servering, lägg 2 msk havrefras i botten på varje glas. Fyll på med citronkräm och toppa med rabarberkompott.
Liknande recept
Kommentarer (0)