Citronkräm med havrefras och rabarber

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Allt det goda i ett litet glas - havrefras, fluffig citronkräm och rabarberkompott. Jag har börjat köpa rabarber som en galning nu, gör kräm på det mesta och det som blir över stoppar jag i frysen för framtida pajer som jag vill pröva. Ur Allers nr 13-14/10.

Ingredienser

  • Rabarberkompott
  • 300 g späd rabarber
  • 1 dl socker
  • Citronkräm
  • 2 dl lemon curd
  • 3 msk turkisk yoghurt
  • 1 ½ dl vispgrädde
  • Havrefras
  • 1 msk smör eller margarin
  • 50 g hackad mandel
  • 1 ½ dl havregryn
  • ½ dl socker
  • Instruktioner

    1. Börja med citronkrämen. Rör samman lemon curd och yoghurt. Vispa grädden och vänd ned den. Ställ krämen kallt.
    2. Skär rabarberstjälkarna till kompotten i 3 cm långa bitar. Lägg dem i en kastrull tillsammans med sockret och sjud på svag värme tills rabarbern mjuknar. Låt kallna.
    3. Havrefras: Smält smöret i en stekpanna. Tillsätt mandel, havregryn och socker och stek på svag värme och under flitig omrörning tills det är frasigt och gyllenbrunt. Låt kallna.
    4. Vid servering, lägg 2 msk havrefras i botten på varje glas. Fyll på med citronkräm och toppa med rabarberkompott.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben