Citronkyckling

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Red grytan med majsstärkelse. Välj laktosfritt smör och laktosfri grädde. Kolla ingredienserna i kycklingfonden

Ingredienser

  • 500 g kycklingfilé
  • 1 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 250 g grön sparris, färsk eller djupfryst
  • 2 ½ dl kokspad
  • 1 ½ msk kycklingfond
  • 1 tsk citronsaft
  • 2 dl grädde
  • 2 msk vetemjöl
  • 3/4 tsk salt
  • ½ krm mald vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Skär kycklingen i småbitar. Stek i smör, salta och peppra.
    2. Koka sparrisen i lättsaltat vatten 5 min. Skär av stjälkarna så att endast ca 5 cm med knopp återstår. Skär stjälkarna utan knopp i småbitar. ( Knopparna serveras till kycklingen ).
    3. Häll kokspadet i en kastrull, tillsätt fonden och koka upp. Häll ner citronsaft och grädde blandat med mjölet. Rör ner det och kycklingbitarna, salta och peppra, sjud i 5 min. Rör ner sparrisbitarna och låt allt bli hett.
    4. Servera med kokt potatis och morötter samt sallad

    Liknande recept

    1 h 30 min
    3-4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben