Citronkyckling med dijonkräm

Serverar: 4 portioner

377 kalorier per portion En praktisk rätt där allt kokas i samma kastrull.

Ingredienser

  • 2 liter vatten
  • 3 msk kycklingfond
  • 2 citroner
  • 6 fasta potatisar
  • 4 morötter
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 rödlök
  • 250 g broccoli
  • Dijonkräm
  • 1 ½ dl matyoghurt
  • 3 tsk dijonsenap
  • 1 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Koka upp vatten och kycklingfond i en stor kastrull. Skrubba citronerna i vatten, halvera dem och pressa juicen i buljongen och låt citron halvorna koka med.
    2. Skrubba och klyfta potatisen. Skala och skär morötterna i cm tjocka skivor. Halvera kycklingfiléerna och lägg dem med potatis och morötter i buljongen, låt koka i 15 minuter.
    3. Skala och klyfta rödlöken, skölj och skär broccolin i fina små buketter. Tillsätt rödlök och broccolin till buljongen, låt koka 3 minuter.
    4. Dijonkräm:
    5. Blanda alla ingredienser.
    6. Servera kycklingen i djupa tallrikar med grönsaker och dijonkräm. Skeda över buljong.

    Liknande recept

    1 h 30 min
    3-4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben