Citronkyckling med grönsaker

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

God och frisk rätt som serveras som den är eller tillsammans med pasta eller bulgor.

Ingredienser

  • 3 kycklingfiléer
  • MARINAD
  • 2 msk japansk soja
  • Saft och skal från 2 citroner
  • 2 klyfta riven vitlök
  • 1 msk flytande honung
  • ½ tsk citronpeppar
  • 1 zucchini
  • ½ aubergine
  • 10-15 champinjoner
  • 2 tunt skivade morötter
  • 1 scharlottenlök eller rödlök
  • Ev rostade pumpakärnor
  • Pasta eller bulgur
  • Instruktioner

    1. Strimla kycklingfilén.
    2. Rör ihop ingredienserna till marinaden och låt kycklingen ligga i den medan du skär grönsakerna (längre om du har tid).
    3. Skär grönsakerna i mindre bitar, skiva löken. Lägg grönsakerna i en ugnssäker form och tryck ner kycklingbitarna mellan grönsakerna. Häll marinaden på alltihop.
    4. In i ugnen! 200-225 grader i ca 30 minuter.
    5. Rosta pumpakärnor i en torr panna och strö över. Servera med pasta, bulgur eller som ensamrätt!

    Liknande recept

    1 h 30 min
    3-4

    Kommentarer (1)

    NatalieEleni 1 mars 2010

    Marinaden blev alldeles för liten. Fick göra den nästan 5 ggr så stor för att det skulle täcka. Det var annars gott!! Auberginen blev dock besk:-(

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben