Citronkyckling med rostad potatis och rödlök

Serverar: 4 portioner

Sätt piff på potatisen genom att rosta dem tillsammans med grönsakerna i en stekpanna. Kycklingen klarar sig själv i ugnen under tiden.

Ingredienser

  • 8 kycklinglårfiléer
  • Olivolja
  • Salt
  • Peppar
  • 2 schalottenlökar
  • 1 citron, skal och saft
  • 3 dl vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 2 kvistar timjan
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • Rostad potatis och lök
  • 8 kokta potatisar
  • 0,5 zucchini
  • 1 rödlök
  • 2 msk olivolja
  • 2 kvistar persilja
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°
    2. Bryn kycklingfiléerna i olivolja i en stekpanna tills de fått färg. Salta och peppra och lägg över i en ugnssäker form.
    3. Skala och strimla schalottenlöken och lägg ner den i formen. Tillsätt citronskal, citronsaft, vatten, smulad buljong och timjan.
    4. Sätt in formen i ugnen och låt gå i ca 15 minuter.
    5. Skiva potatis, zucchini och rödlök i centimetertjocka skivor. Rosta grönsakerna i olivolja i en het stekpanna och strö över hackad persilja. Smaksätt med salt och peppar.
    6. Lyft upp kycklingen ur formen och mixa såsen som blivit kvar i botten med lätt crème fraiche. Smaka av med salt och peppar.
    7. Servera kycklingen tillsammans med såsen och den rostade potatisen.
    8. Lycka till! Smaklig måltid.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Lennart_58 9 augusti 2009

    Ja vad skriver man när man är mätt o däst o fullt belåten, jo TACK, 5p. Lennart.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben