Citronkyckling med rostade grönsaker
Serverar:
4 portioner
Gott att servera med grov skånsk senap.
Ingredienser
4 st Kycklingfiléer
1½ Citron , skal och saft
½ dl japansk Soja
1 kruka hackad färsk Timjan
Olja till stekning
Salt
Peppar
5 stora Potatisar
2 stora Morötter
1 Fänkål
1 Vitlök
1 msk Olja
1 msk Honung
Salt
Peppar
Instruktioner
Lägg kycklingen i en skål och blanda ner rivet cironskal, citronsaft, soja och timjan. Rör om, plasta bunken och ställ den åt sidan en stund.
Sätt ugnen på 200 grader.
Skala potatisen och morot, skär dem i grova bitar. Ansa fänkål och skär den i grova strimlor. Dela vitlöken i klyftor och skala den.
Lägg alla grönsaker i en långpanna eller ugnsfast form. Ringla over olja och honung. Krydda med salt och peppar.
Ställ in mitt i ugnen och stek ca 20 minuter eller tills allt är mjukt
Stek kycklingen i het panna ca 8 minuter på varje sida. Kontrollera att köttsaften är helt klar utan rosa inslag. Krydda med salt och peppar.
Servera kycklingen till grönsakerna.
Liknande recept
Citronkyckling med rostade grönsaker
5
55 min
4
1
Rostade grönsaker
20 min
4
1
Lax med rostade grönsaker
4
4-5
1
LCHF- Lövbiff med rostade grönsaker och god sås.
4-6
2
Lammstek med rostade grönsaker
2 h
6
Japansk biff med rostade grönsaker.
50 min
4
1
Fröpanerad fisk med rostade grönsaker
40 min
4
Pasta med rostade grönsaker
50 min
4
Spanska rostade grönsaker
4
4-6
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!