Citronkyckling med rucola

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Snabbt, enkelt och gott - precis som det ska vara!

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer (600g)
  • Rivet skal av 1 citron
  • ½ dl saft från pressad citron
  • 2 msk olja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 kruka rucola
  • Instruktioner

    1. Blanda kycklingen med citronskalet och citronsaften, tillsätt oljan, vitlöken och kryddorna. Ta ur filéerna från marinaden och bryn dem i stekpanna tills de fått fin färg.
    2. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg kycklingfiléerna i en form, häll på marinaden och låt stå i mitten av ugnen i ca 15 min tills de har en temperatur på 68 grader. Hacka rucolan och strö över precis innan servering. Garnera med citronskivor.

    Liknande recept

    1 h 30 min
    3-4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben