Citronmarinerad kycklingfilé med honungsmarinerade rostade rotfrukter

Serverar: 2 portioner

Mycket gott att grilla men fungerar även bra att göra i stekpanna och ugn

Ingredienser

  • 2 kycklingfiléer
  • 1 citron
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk soja
  • Persilja
  • Basilika
  • Dragon
  • Paprikapulver
  • Rostade rotfrukter
  • 4 stora potatisar
  • 2 morötter
  • 2 palsternackor
  • Flytande honung
  • Timjan
  • Salt, helst flingsalt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader
    2. Pressa citronen och blanda saften med olivoljan och de andra kryddorna. Lägg i kycklingen och låt den ligga kyligt i ca 2-4 timmar. Grilla eller stek därefter kycklingen tills den är klar.
    3. Skär rotfrukterna i lagom stora stavar. Blanda det därefter med honung och olivoljan och låt det stå i ca. 15 min. Blanda gärna i diverse olika färska örter. Lägg sedan rotfrukterna på en plåt och stek mitt i ugnen i ca 30 min.
    4. Strö över flingsalt och servera sedan med kycklingen
    5. Lycka till!

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    edfj 23 november 2010

    Har någon något bra tips på sås till denna rätt?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben