Citronpaj med maräng

Serverar: 8-10 portioner

Friskt o gott... servera med lite vispad grädde, jätte gott

Ingredienser

  • Deg
  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 1/4 tsk bakpulver
  • 2-3 msk socker
  • 140 g margarin
  • 2 msk kallt vatten
  • Fyllning
  • 2 citroner
  • 2 dl socker
  • 3 dl vatten
  • 1 dl maizenamjöl
  • 4 äggulor
  • 25 g smör
  • Maräng
  • 3 äggvitor
  • 1 1/4dl socker
  • Instruktioner

    1. Pajgräddning 160 grader.
    2. Arbeta samman degen, kavla ut. Klä en form o grädda 10 min i ugn 200grader. Fyllning: Riv citronerna o pressa ur saften. Häll skal o saft i en kastrull o tillsätt socker, vatten, äggulor o maizenamjöl. Blanda o låt sjuda under omrörning.Passera genom en sikt om det finns klumpar. Rör i smöret. Bred ut krämen i pajskalet. Vispa äggvitor o socker i en låg fart till smidigt skum. Spritsa eller bred marängen över pajen. Grädda i 160 grader i 10 min eller tills den fått fin färg. Serveras svalt.

    Liknande recept

    4.9
    1 h 10 min
    12
    29

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben