Citronpannacotta

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 2 timmar 10 minuter

Pannacotta, så gott! Det här är en variant som kan ätas både av oss "vanliga dödliga" och av den som äter enligt GI

Ingredienser

  • 1 vaniljstång
  • 2 gelatinblad
  • 4 dl grädde
  • rivet skal från 1 citron
  • saft från ½ citron
  • 2 tsk florsocker
  • ½ granatäpple el. knappt 1 dl frysta, tinade granatäpplekärnor
  • Instruktioner

    1. Skär ett snitt i vaniljstången och gröp ur fröna. Lägg gelatinbladen i blöt i 5 min.
    2. Koka upp grädden med vaniljstången och fröna. Ta av från värmen så fort det kokat upp.
    3. Tillsätt rivet citronskal, citronsaften och florsocker. Lägg i gelatinbladen och blanda.
    4. Ta upp vaniljstången och häll blandningen i 4-6 glas.
    5. Ställ kallt i minst 2 timmar.
    6. Gröp ur kärnorna från granatäpplet och fördela dem över pannacottan.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    evaullabritt 1 januari 2014

    Riktigt god. Jag använde sötningsmedel för att anpassa till LCHF och tog hjortron i stället gör granatäpple. Nyårsgästerna nöjda.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben