Citronpannacotta med persikosalsa

Serverar: 4 portioner

Söt/syrlig och len pannacotta som toppas med en fräsch salsa.

Ingredienser

  • 2 dl vispgrädde
  • ½ vaniljstång
  • 1 dl gelésocker multi
  • Rivet skal av ½ citron
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • Persikosalsa
  • 2 persikor
  • ¼ cantaloupemelon
  • 2 msk honung, gärna akaciehonung
  • Rivet skal och pressad saft av 1 lime
  • Instruktioner

    1. Blanda grädde, snittad vaniljstång, gelésocker multi och citronskal i en kastrull. Koka upp under omrörning och koka ½ minut. Ta kastrullen från plattan. Tillsätt yoghurt och rör om. Sila blandningen och häll upp i små glasburkar eller glas. Låt stelna i kylen, 1-2 timmar.
    2. Skölj, dela och kärna ur persikor och melon, och skär i små tärningar. Blanda persikor, melon, honung, limeskal och limesaft.
    3. Toppa pannacottan med salsan vid servering.

    Liknande recept

    5
    2 h 10 min
    4-6
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben