Snabb vanilj- och citronpannacotta

Serverar: 4 portioner

Sött och syrligt samsas här i en len pannacotta.

Ingredienser

  • 1 vaniljstång
  • Rivet skal av 1 citron
  • 3 dl vispgrädde
  • 4 msk gelésocker multi
  • Garnering och tillbehör
  • 250 g hallon
  • Finstrimlat citronskal
  • Italienska mandelskorpor
  • Instruktioner

    1. Halvera vaniljstången och skrapa ur fröna direkt i en kastrull. Lägg även i vaniljstången och citronskalet. Häll på grädde och gelésocker multi. Koka upp gräddblandningen under vispning och låt koka ½ minut.
    2. Ta från värmen och sila blandningen. Fördela den sedan i 4 glas eller små portionsformar. Låt stelna i kyl ca 1 timme eller längre.
    3. Garnera med hallon och finstrimlat citronskal. Servera med italienska mandelskorpor.

    Liknande recept

    3.5
    10 min
    2-3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben