Rostbiff med persikosalsa och getostkräm

Serverar: 6 portioner

Salsan är frisk och syrlig och getostkrämen fyllig och smakrik, perfekt till det saftiga köttet. Det hela blir en alldeles underbart god måltid.

Ingredienser

  • 1 kg rostbiff
  • Salt
  • Nymald svartpeppar
  • Persikosalsa
  • 2 persikor
  • ½ slanggurka
  • 1 röd paprika
  • 3 salladslökar
  • 1 knippe persilja
  • 1 msk matlagningsolja
  • 1 msk strösocker
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk vatten
  • Getostkräm
  • 5 svartpepparkorn
  • 5 rosépepparkorn
  • 2 dl lättkvarg, t ex kesella
  • 50 g getost
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 150 grader.
    2. Lägg köttet i en liten långpanna eller ugnssäker form och krydda det runt om med salt och peppar. Stick in en köttermometer så att spetsen hamnar mitt i köttbiten. Stek köttet i nedre delen av ugnen 45-60 minuter tills termometern visar 65 grader, då är rostbiffen rosa inuti.
    3. Skölj och tärna persikorna. Kärna ur gurkan och skär den i tärningar. Skölj och kärna ur paprikan och tärna den fint. Skölj salladslökarna och skiva den tung. Skölj och hacka persiljebladen. Lägg persika, gurka, paprika, lök och persilja i en skål och blanda försiktigt.
    4. Rör ihop olja, socker, vinäger och vatten i en skål. Häll dressingen över salsan och rör om. Ställ salsan i kylen.
    5. Ta köttet ur ugnen och låt det vila insvept i aluminiumfolie.
    6. Stöt svartpeppar- och rosépepparkornen i en mortel. Blanda kvarg och getost i en skål och mosa väl. Smaksätt med svartpeppar, rosépeppar och lite salt.
    7. Skär köttet i tunna skivor och servera med salsan och getostkrämen.

    Liknande recept

    4.2
    2 h 45 min
    8
    5

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben