Citronplättar med vallmofrön

Serverar: 4 portioner

I Ungern blandas ofta vallmofrön i pannkakorna. Det ger dem en annorlunda men otroligt god smak. Vaniljkvarg och citrussallad är goda tillbehör.

Ingredienser

  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 2 msk blå vallmofrön
  • 1 tsk salt
  • 250 g Kesella kvarg vanilj
  • 4 dl mjölk
  • 2 ägg
  • Skalet av 1 citron
  • 1 äggvita
  • 2 msk smör-&rapsolja
  • Florsocker, eventuellt
  • Servering
  • Blandade citrusfrukter
  • Instruktioner

    1. Blanda mjöl, vallmofrön och salt i en bunke. Tillsätt 1 dl kvarg, mjölk, ägg och citronskal och vispa till en jämn smet. Vispa äggvitan hård och vänd ner i smeten. Stek plättarna i smör- & rapsolja i en plättlagg. Pudra eventuellt över florsocker.
    2. Servera plättarna med resten av kvargen och blandade citrusfrukter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben