Citronrulltårta

Serverar: 1 portioner

Tid: 30 minuter

Syrligt, gott och färgglatt.

Ingredienser

  • Recept
  • 3 ägg
  • 1 dl socker
  • 1 dl florsocker
  • Skal av en 1 st citron
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 msk vaniljsocker ( tog mitt hemmagjorda)
  • 1 msk bakpulver
  • 2-3 droppar gul karamellfärg
  • Smörkräm
  • 150 g smör
  • 2,5 dl florsocker
  • 1,5 msk vaniljsocker
  • 1 äggula
  • Instruktioner

    1. Sätt på ugnen 250 grader. Vispa ihop socker, florsocker och ägg till en vit och fluffig smet, cirka 2 minuter. Tvätta citronen, skala så du inte får med de vita från skalet. Häll i några droppar karamellfärg och resten av ingredienserna, vispa ordentligt och bred ut smeten på ett bakplåtspapper. Grädda kakan i mitten av ugnen i cirka 5 minuter. Ta ut kakan och vänd den på ett sockrat bakplåtspapper. Låt svalna!
    2. Smörkräm: Vispa rumsvarmt smör och florsocker. Tillsätt vaniljsocker och ägg. Vispa krämen mjuk. Vänta med att bre ut krämen till kakan är ordentligt kall. Rulla ihop kakan och njut av den färsk!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben